cs go crosshair
Нови Леви Перспективи
"По-лесно е да си представяш края на света, отколкото края на капитализма." Фредрик Джеймисън
29 октомври, 2018 г., 19.00 ч.
Гьоте Институт - София,  ул. Будапеща 1, София.

Георги Медаров, Жана Цонева, Мадлен Николова. Експлоатация и съпротива: трудът в три подизпълнителски бранша. София: КОИ, 2018.

На каква експлоатация са подложени българските работници и по какъв начин се съпротивляват срещу нея? Наскоро медиите в България и Германия огласиха нови факти за шокиращите условия на труд в шивашката промишленост у нас. Те станаха публично достояние благодарение на проучване на Кампания Чисти дрехи, осъществено в България от членове на Колектив за обществени интервенции.

Заповядайте на представянето на най-новото изследване на Колектива, което дава по-обхватен поглед към условията на труд у нас. Това първо сравнително изследване на подизпълнителството в България ще ви въведе в световете на шивашката промишленост, частните охранителни услуги и кол-центровете. Тъй като на аутсорсинга се пада значителен дял от българската икономика, критичното изследване на КОИ запълва една важна липса. То дава глас на борбите на българските граждани за достоен живот, както и на ролята на синдикатите в подобряването на трудовите условия.

Участници: Росица Маринова (председател на федерация Лека промишленост към КТ Подкрепа), Калин Първанов (журналист), Жана Цонева (КОИ), Георги Медаров (КОИ)

Модератор: Огнян Касабов (КОИ)
Joomla SEF URLs by Artio
canlı bahis siteleri
instagram web viewer instagram profile