cs go crosshair
Нови Леви Перспективи
"По-лесно е да си представяш края на света, отколкото края на капитализма." Фредрик Джеймисън
29.05.-05.07.2014 г.
галерия „Васка Емануилова“, the fridge & Социален център „Хаспел“
СОФИЯ КУИЪР ФОРУМ 2014

МАНИФЕСТАЦИИ НА ЛИЧНОТО

Имаме удоволствието да обявим програмата на второто издание на София Куиър Форум – събитие, занимаващо се с проблемите на пола, половата идентичност и сексуалността в контекста на изкуството и теорията. Тазгодишното издание се провежда под мотото „Манифестации на личното“. Куратор е Стефка Цанева, а организатори са Боряна Росса и Станимир Панайотов.

София Куиър Форум 2014 ще започне с откриване на групова изложба в Галерия Васка Емануилова на 29. май от 19:00 ч. Участници в изложбата са: Анотния Гюрковска, Боряна Росса, Войн де Войн, Иво Димчев, Кирил Биков, Красен Кръстев и Паул Дунка, Лубри, Наталия Тодорова, Светозара Александрова и Станка Колева. Паралелно с провеждането на изложбата на София Куиър Форум 2014 в постоянната експозиция на Галерия Васка Емануилова ще бъдат показани работи от серията еротични пластики на едноименната авторка от края на 30-те.

Форумът ще включи още видеоинсталация на чешката артистка Дарина Алстер и прожекция на късометражни филми от Източна Европа, селектирани от Мезипатра Куиър Филм Фест (Чехия). И двете събития ще се проведат в the fridge & Социален център „Хаспел” заедно с изложбата „Емоционални обекти“, в която всеки може да се включи като изпраща вещи, разказващи лична ЛГБТ история, до 26. май на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  или остави в Червената къща – Център за култура и дебат.

Филмовата програма ще включи още американския документален филм на Кимбърли Рийд „Блудни синове” (2008). Филмът е носител на награди от фестивалите в Нешвил и Флорида, фестивалът за документално кино в Солун и фестивалите за ЛГБТ кино в Копенхаген и NewFest в Ню Йорк. В рамките на София Куиър Форум ще бъде направена и световна премиера на филма „Няма място за нови кучета“ на Олег Мавроматти.

Теоретичната програма на форума включва лекция на Ейми Брицгел от университета Абърдийн в Шотландия, автор на мащабното проучване за пърформанс изкуство в Източна Европа Performing the East. Към лекцията ще се проведе и панелна дискусия с Лъчезар Бояджиев (артист) и Снежанка Михайлова(артист и философ). Други теоретични и политически аспекти ще засегне в лекцията си Хедър Тъкър (САЩ), която изследва хомофобията на религиозно и институционално ниво в Уганда.

Официалното парти по случай откриването на форума ще бъде в клуб „Жул Верн“ и ще включва музикален пърформанс на dreammachine и dj сетове на Войн де Войн и Жулиета Интергалактика.

Цалата програма в детайли можете да видите на сайта на София Куиър Форум. 

София Куиър Форум се случва благодарение на любезната подкрепа на Роза Люксембург Щифтунг, Наградата за ново българко изкуство „Гауденц Руф“, Чешки център – София и Фондация „Спектра“.

Организатори и съ-организатори: Социален център „Хаспел” & the fridge, Нови леви перспективи, Галерия Васка Емануилова.
Партньори: Червената къща - Център за култура и дебат, клуб „Жул Верн”, IDClub.


За контакт:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

http://xaspel.net/queer/en/ 

https://www.facebook.com/pages/Sofia-Queer-Forum

 

Joomla SEF URLs by Artio
canlı bahis siteleri
instagram web viewer instagram profile