cs go crosshair
Нови Леви Перспективи
"По-лесно е да си представяш края на света, отколкото края на капитализма." Фредрик Джеймисън
19 ч., 18 април 2012, the fridge и Хаспел, бул. Мадрид 8
Семинар с Гай Стендинг: Прекариатът - новата опасна класа

Гай Стендинг (Университета Бат, Великобритания) е автор на над 25 книги и още множество научни изследвания в областта на трудово-пазарните отношения, социалната сигурност, икономиката на труда, безработицата, трудовата гъвкавост, структурните реформи и социалната политика.

Стендинг е и сред ключовите фигури на световното синдикално движение. От 1999 г. до 2006 г. ръководи отдела по социално икономическа сигурност в Международната организация на труда (МОТ) към ООН. През 1990-те отговаря за страните в преход в същата организация, оглавявайки отдела за политиките в сферата на пазара на труда. Поради това има и задълбочени познания за ситуацията у нас. Стендинг е работил като експерт за много правителства в целия свят, както и за серия международни организации като Програмата на ООН за развитие (ПРООН), офиса на Върховния комисар по човешки права към ООН, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), Световната банка, Азиатската банка за развитие, Европейската комисия, Международната конфедерация на профсъюзите и други.

Гай Стендинг е и сред основателите на неправителствената организация - Световна мрежа за основен доход (Basic Income Earth Network – BIEN), където в момента заема вицепрезидентската позиция. Мрежата цели промотирането на идеята за основен доход и обединява икономисти, философи и други интелектуалци от над 40 страни.

Последната му книга - Прекариатът: новата опасна класа (The Precariat: The New Dangerous Class), е публикувана през 2011 г. Прекариат е игра на думи. Идва от английското precarious (несигурен) и пролетариат, като обозначава съвременната позиция на труда в епохата на глобализацията. Гай Стендинг ще говори именно за темите, включени в новата му книга.

Още от Гай Стендинг:

Прекариатът – социалдемократическото предизвикателство

Who will be a voice for the emerging precariat?

Joomla SEF URLs by Artio
canlı bahis siteleri
instagram web viewer instagram profile