cs go crosshair
Нови Леви Перспективи
"По-лесно е да си представяш края на света, отколкото края на капитализма." Фредрик Джеймисън

Тайната на капитализма е, че няма сигурна връзка между усилия и възнаграждение. Съдбата ни е в ръцете на капитала. Но енергията да се придвижим към по-човечно общество все още зависи от солидарността на обикновените хора.

 

Това са някои от заключенията на американския социолог Вивек Чибер в книгата му Азбука на капитализма. В нея професорът в Нюйоркския университет (NYU), представя точен и достъпен анализ на проблемите, съпътстващи всяка капиталистическа икономика.

Примерите му са от Съединените щати, но лесно можем да откроим българските им аналози. И ако капитализмът работи толкова несправедливо в най-развитата капиталистическа страна в света, то какво да кажем за останалите? 

Поръчайте тази ударна книга като пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  или на фейсбук страниците на Нови леви перспективи и KOI Books. Съвместното издание на Изток-Запад и Колектив за обществени интервенции, в партньорство със списание Catalyst, може да бъде намерено и в книжарниците в цялата страна.

Вивек Чибер - Азбука на капитализма. София: Изток-Запад / Колектив за обществени интервенции, 2019. Превод от английски език: Мадлен Николова. Предговор и редакция: Георги Медаров и Огнян Касабов. Корична цена: 10 лв.

 

Joomla SEF URLs by Artio
canlı bahis siteleri
instagram web viewer instagram profile